JOKU VAI KAFIJU

SASTĀVDAĻAS:

  • 50 G MILTU
  • 100 G ĶIRBJU BIEZEŅA
  • 2 OLAS
  • 1 ĒDAMKAROTE BRŪNĀ CUKURA
  • ⅓ TĒJKAROTE CEPAMĀS SODAS
  • ⅓ TĒJKAROTE VANIĻAS EKSTRAKTA
  • ŠĶIPSNIŅA SĀLS
  • PĀRKLĀJUMAM:
  • 1 MAZA TASE „JACOBS” ESPRESO
  • 1 TĀFELĪTE BALTĀS ŠOKOLĀDES
  • 50 G SVIESTA
  • 2 ĒDAMKAROTES KONDENSĒTĀ PIENA

PAGATAVOŠANA:

01

Ķirbju biezenis. Uzsilda cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Sagriež ķirbi gabaliņos. Izņem sēklas, bet nemizo. Novieto ķirbja gabaliņus vienā slānī uz folija un cep apmēram stundu, pusotru, līdz ķirbis kļūst mīksts. Kad ķirbja gabaliņi atdzisuši, nomizo tos un sastampā līdz iegūst samērā biezu biezeni. Ja ķirbis bijis pārāk ūdeņains, masu izklāj uz marles un ļauj liekajam šķidrumam notecēt.

02

Atdala olas dzeltenumu no baltuma. Uzputo dzeltenumu un pievieno nedaudz ķirbju biezeņa. Sajauc miltus ar cepamo sodu un brūno cukuru.

03

Sajauc miltu maisījumu ar olas dzeltenuma un ķirbja biezeņa masu. Atsevišķi uzputo olu baltumus pieberot šķipsnu sāls, līdz iegūst stingras putas.

04

Tās pievieno ķirbju masai. Liek mīklu iepriekš sagatavotā (ieziestā ar sviestu) cepamformā un cep 35 minūtes 175 grādu temperatūrā.

05

Ievieto sautējamo pannu karstā ūdenī un izkausē tajā balto šokolādi ar sviestu.

06

Pagatavo kafijas kannā vai automātā stipru espreso. Sajauc espreso ar kondensēto pienu un nepārtraukti maisot lej tam klāt tikko izkausēto masu.

07

Pagatavoto biskvītu pārklāj ar espreso masu tā, lai atgādinātu zirnekļa tīklu.