VAI ZINĀJĀT?

Vai zinājāt, ka kafija aug kokos? Viss sākas ar mūžzaļo kafijas augu un tajā esošajiem vērtīgajiem sarkanajiem augļiem. To audzē aptuveni 70 valstīs visā pasaulē, tropu un subtropu reģionos. Vai jūs zinājāt:

Kafijas augiem patīk silts, mitrs klimats. Vislabāk plaukst apstākļos no 17 līdz 23°C ar bagātīgu lietu un auglīgu augsni.

Ir vairāk nekā 60 dažādas kafijas šķirnes, bet visvairāk tiek kultivētas arabika un robusta. Arabica ir pazīstama ar savu izsmalcināto saldumu, savukārt Robusta pupiņas mēdz būt nedaudz rūgtākas.

Kafijas ziedi nedaudz atgādina jasmīna ziedus ar līdzīgu aromātu un baltu krāsu.

MEISTARĪGI RADĪTA

Vai esat kādreiz domājuši, kā mēs pupiņas pārvēršam garšīgā kafijā? Pēc ražas novākšanas mūsu pupiņas rūpīgi nomazgā, žāvē, šķiro un sablenderē, apvienojot dažādu šķirņu individuālās īpašības.

GRAUZDĒTA AR PRIEKU

Kad pupiņas ir sajauktas, tās apgrauzdē, lai atbrīvotu tajās esošās aromātiskās eļļas un garšas dziļumu.

Vidējais grauzdējums aizņem apmēram 12 minūtes.

Grauzdēšanas laikā pupiņas tiek pakļautas temperatūrai no 200° līdz 250°C, kas izceļ Jacobs aromātu.

Vai zinājāt, ka negrauzdētas pupiņas sver vairāk nekā grauzdētas pupiņas? Tas ir tāpēc, ka pupiņās esošais mitrums iztvaiko.

JŪSU IDEĀLĀ KAFIJAS TASĪTE

Kafija ir daļa no jūsu personības. Neatkarīgi no tā, kāda veida kafija jums garšo, šeit ir daži mūsu meistaru padomi, lai padarītu to perfektu katru reizi.